zaterdag 18 januari 2014

Het zal weer eens niet zo zijn.


Floyd had zijn ogentest gedaan en daar kreeg hij de diagnoses
Distichiasis omdat er 1 haartje verkeerd stond volgens de oog arts.
Als je dit opzoek op het internet schrik je je eigen kapot en dan hebben ze het niet over 1 haartje
 Ook kreeg hij de diagnoses Ectropion.
Wij wisten dat Floyd zijn ogen iets meer hangen dan de gemiddelde Leo maar niet meer dan bij zijn papa. En zijn ogen waren goed gekeurd meerdere malen.

De baas van Floyd had er niet zo een goed gevoel bij hoe alles tijdens het onderzoek verliep. Ook de manier waarop er met hem en de hond omgegaan werd. Niet een manier wat hij verwacht van een gespecialiseerd iemand. En wat wij zelf gewend waren. Ook uitleg en onderbouwing van alles en verder ook geen info op het formulier gezet van hoe of wat.

Ik heb beide uitslagen op ons blog gezet. Heb wel de priv├ę gegevens van de eigenaar eraf gehaald. Maar de volledige formulieren zijn gewoon in ons bezit.
en kunnen ingezien worden
Na overleg met ons hebben we hem aangeraden om de test nogmaals bij een andere gespecialiseerde oogarts te doen. Hij een afspraak gemaakt en niks gezegd van de eerste test want hij wilde dat ze er blank in ging. Want we weten allemaal hoe het gaat bij specialisten en niet alleen bij de dieren ook bij de mensen vallen niet graag hun collega af. Maar het enige wat hij wilde is duidelijk uitleg over de ogen van zijn Floyd. 
Wij hadden ook geen ervaring met die oogarts dus was voor ons ook iemand waarvan niet wisten hoe die te werk ging.

Deze oogarts was een stuk kundiger dan de eerste en ook in de omgang met hond en baas.  Alles werd netjes uitgelegd.
Bij de tweede oogtest werd er geen Distichiasis geconstateerd en ook geen Ectropion maar  Macroblepharon.

 Dit houd in dat Floyd wel een te ruime oogspleet heeft.
Dit zie je vaker bij grote rassen en zeker bij honden die van die grote grove koppen hebben.
Ze heeft dit ook op het formulier duidelijk onderstreept dat het hierom ging.


 En bij Ectropion krullen de oogleden naar buiten. 
en dat doen ze bij Floyd niet 
De oogarts heb hem ook verteld als je hier mee fokt moet de teef mooie gesloten oogleden hebben.Hond en baas gingen met een beter gevoel naar huis dan bij de eerste arts. Ook al wist hij toen nog niet of de uitslag beter was omdat dit zijn eerste hond is waar hij dit traject mee doet. 

Na dat wij info hebben ingewonnen werd ons ineens duidelijk dat je blijkbaar een tweede oogtest aan moet vragen omdat er gesjoemeld kon worden door bv een operatie. Nou dan zou Floyd binnen 10 dagen geopereerd moeten zijn en hersteld want er zat 10 dagen tussen de testen. Dus hebben wij netjes raad van beheer gebeld i.v.m. de twee uitslagen. Die vonden het vreemd dat 2 gesp. artsen twee verschillende uitslagen gaven. En daarom vonden hun het nodig dat Floyd dan nog maar een keer naar een  panel van oogartsen moest komen . Maar we moesten dan wel geduld hebben want dit kon nog wel een half jaar duren voor we daar terecht konden.  want het panel komt pas bij elkaar als er genoeg honden waren.

En omdat er niet gezegd is bij de tweede test dat het voor een second opinie ging de tweede test niet geldig was want als de arts dat wist zou ze hem door hebben gestuurd. Nou wij weten door jaren ervaring dat dat niet klopt omdat we weten dat er vaker een second opinie gevraagd word bij de oogtesten en de oogartsen die ook niet door sturen. maar gewoon de test uitvoeren.

Wij gaan geen half jaar of langer wachten op een panel. Wij kennen Floyd. Hij heeft nooit last van zijn ogen of irritatie hieraan.
Als je de diagnoses van de eerste specialist moet geloven zou Floyd hele dagen last moeten hebben van geïrriteerde en vieze ogen.
Niks is minder waar. Floyd heeft nog nooit iets aan zijn ogen gehad.
Dus met alles wat wij weten hebben wij onze beslissing gemaakt.


HUH ..hebben jullie het over mij?

Geen opmerkingen: